Aanpak: actief herstellen

A

 

Onze stresscoaching kenmerkt zich door een systematische en stapsgewijze aanpak op drie niveaus: lichamelijk, gedragsmatig en mentaal. Veel aandacht is er voor het energiemanagement, zoals een gezonde afwisseling tussen inspanning en ontspanning: niets doen helpt net zo min als te veel doen.

CSR-logo2

Wij adviseren meestal een psychofysiologische meting te laten doen, dit geeft een goed inzicht in de mate van ontregeling en aanknopingspunten voor de coaching (zie tekst hieronder).

Met geavanceerde biofeedbackapparatuur worden lichaamsfuncties die te maken hebben met inspanning en herstel, zoals: ademhaling, hartslag, spierspanning tijdens ontspanning en stress gemeten. De meting biedt inzicht in het ontstaan en het in stand houden van lichamelijke klachten. Na de meting krijgt u een heldere uitleg over het resultaat van de meting en een schriftelijke rapportage.

Voor meer informatie:
http://www.vabs.nl/stress-en-burn-out/psycho-fysiologische-meting-laat-je-testen

psycho-fysiologische meting

De volgende stap is verbetering van het zelf-management en het trainen van vaardigheden om op een gezonde wijze te kunnen (blijven) functioneren. Desgewenst begeleiden wij bij re-integratie.
De concrete invulling van het coaching-traject is altijd individueel maatwerk. We werken samen met andere disciplines, zoals huisarts, bedrijfsarts, fysiotherapeut en haptonoom. De CSR-Methode is een resultaatgerichte manier van werken, gericht op oplossingen in het hier en nu. De coach heeft een actieve en activerende aanpak.

op de fiets

E-mail:

NIEUWS: